×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cizrnová omáčka
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Cizrnová omáčka

Co budu potřebovat

2 konzervy cizrny á 400 ml
3 lžíce extra panenského olivového oleje + trocha navíc na ozdobu Nyní v akci
3 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na tenké plátky
špetka chilli vloček
sůl a pepř
400 g kolínek
hrst nasekané bazalky

Jak na to?

Na středním plameni rozehřejte olej a zhruba 3 minuty opékejte česnek a chilli vločky. Přidejte obsah 2 konzerv včetně nálevu a přiveďte k varu. Nechte chvíli povařit, odeberte několik lžic cizrny stranou a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji vodou. Vraťte do omáčky celou cizrnu, promíchejte, osolte a opepřete.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, z doby varu uberte 3 minuty. Slijte je, zhruba 250 ml tekutiny uchovejte. Těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku a třetinu uchované tekutiny. Přiveďte k mírnému varu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne a těstoviny se nedovaří, zhruba 3 minuty. Omáčku můžete podle potřeby doředit zbylou vodou. Vmíchejte petrželku, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj