Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCitronový koláč
Albert logoAlbert logo
  • Citronový koláč
Citronový koláč

Citronový koláč

Snadné
46-60 minut
4/5
Italská

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 180 g
  • Mouka hladká 75 g
  • Mandle mleté 120 g
  • Citron 5 ks
  • Cukr moučkový 240 g
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Zakysaná smetana 240 g
  • Cukr krupicový 330 g
  • Máslo 180 g
  • Mouka hladká 75 g
  • Mandle mleté 120 g
  • Citron 5 ks
  • Cukr moučkový 240 g
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Zakysaná smetana 240 g
  • Cukr krupicový 330 g

Příprava

1
Mouku, máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a mixujte, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Nechte robot puštěný a přidejte žloutky, aby se vše spojilo. Nakonec přidejte také lžíci ledové vody. Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a jemně prohněťte do těsta. Zmáčkněte ho do tvaru připomínajícího disk, zabalte do fólie a dejte na hodinu chladit.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma archy papíru do tloušťky asi tří milimetrů a vyložte jím lehce vymazanou hranatou pečicí formu o rozměrech 11 x34 cm. Dno propíchejte vidličkou a těsto přesahující přes okraje odřízněte. Dejte na další půlhodinku chladit. Pak vyndejte z lednice, překryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte 25 minut Sejměte papír a 10 minut dopečte dozlatova. Teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3
Udělejte náplň: smetanu zlehka prošlehejte s vejci a žloutky, cukrem a citronovou šťávou a směs nalijte na předpečený základ, dejte do trouby a pečte 30–35 minut. Nechte zchladnout a poté vychlaďte v lednici. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
1
Mouku, máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a mixujte, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Nechte robot puštěný a přidejte žloutky, aby se vše spojilo. Nakonec přidejte také lžíci ledové vody. Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a jemně prohněťte do těsta. Zmáčkněte ho do tvaru připomínajícího disk, zabalte do fólie a dejte na hodinu chladit.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma archy papíru do tloušťky asi tří milimetrů a vyložte jím lehce vymazanou hranatou pečicí formu o rozměrech 11 x34 cm. Dno propíchejte vidličkou a těsto přesahující přes okraje odřízněte. Dejte na další půlhodinku chladit. Pak vyndejte z lednice, překryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte 25 minut Sejměte papír a 10 minut dopečte dozlatova. Teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3
Udělejte náplň: smetanu zlehka prošlehejte s vejci a žloutky, cukrem a citronovou šťávou a směs nalijte na předpečený základ, dejte do trouby a pečte 30–35 minut. Nechte zchladnout a poté vychlaďte v lednici. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.