×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Citronový cheesecake
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Italská ,

Citronový cheesecake

Co budu potřebovat

150 g hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva Nyní v akci
55 g krupicového cukru
1 lžíce citronové kůry
80 g másla
2 žloutky
moučkový cukr
Náplň z mascarpone:
500 g mascarpone
75 g krupicového cukru
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové kůry
½ lžičky vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Mouku, prášek do pečiva, cukr, citronovou kůru a kousky studeného másla spojte do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Skvěle to jde v robotu. Jeho motor nechte puštěný a přidávejte žloutky, aby se do těsta dobře zapracovaly. Hmotu natlačte na dno lehce vymazané čtvercové formy o hraně 20 cm a pečte 20–25 minut. Na náplň smíchejte mascarpone, cukr, vejce, mouku, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Pak ji přelijte na základ a pečte 30–35 minut. Vyndejte, nechte zchladnout a pak minimálně 3 hodiny chlaďte v ledničce. Servírujte posypané moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj