×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Citronová zmrzlina s pusinkami
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká , Zmrzlina , Párty , Mražení a zachlazování ,

Citronová zmrzlina s pusinkami

Co budu potřebovat

375 ml mléka Nyní v akci
375 ml husté smetany ke šlehání
6 žloutků
140 g krupicového cukru Nyní v akci
1 lžíce citronové kůry Nyní v akci
70 g pusinek
Na citronový krém:
1 vejce
3 žloutky
100 g krupicového cukru Nyní v akci
1,5 lžičky citronové kůry Nyní v akci
60 ml citronové šťávy Nyní v akci
špetka soli
4 lžíce másla Nyní v akci

Jak na to?

1) Kovový rendlík o objemu asi 1250ml pořádně vychlaďte v mrazáku. Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu. Přiveďte k varu a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.

2) Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.

3) Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce. Dále vmíchejte lžíci citronové kůry.

4) Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, vmíchejte do ní 70g rozdrobených pusinek, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.

5) Polovinu zmrzliny dejte do mísy a přelijte ji citronovým krémem.

6) Získáte ho, když v rendlíku našleháte 1 vejce, 3 žloutky, 100 g krupicového cukru, 1,5 lžičky strouhané citronové kůry, 60 ml citronové šťávy a špetku soli. Přivedete k varu a pak za stálého míchání necháte zhoustnout, přendáte do mísy, vmícháte 4 lžíce másla a necháte zcela zchladnout.

7) Na citronový krém dejte druhou polovinu zmrzliny. Promíchejte nožem do spirály a 4 hodiny mrazte.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také například naši domácí jahodovou zmrzlinu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj