×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Citronová bábovka s rozmarýnem
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Citronová bábovka s rozmarýnem

Co budu potřebovat

300 g másla Nyní v akci
hrubá mouka
4 vejce
350 g krupicového cukru Nyní v akci
1 citron Nyní v akci
citronová kůra Nyní v akci
1 lžíce zakysané smetany Nyní v akci
350 g hladké mouky
špetka soli
230 ml mléka Nyní v akci
lžičky rozmarýnových lístků
Na polevu:
150 g moučkového cukru
30 ml citronové šťávy Nyní v akci

Jak na to?

Upečte si lahodnou citronovou bábovku, kterou zdobí vůně rozmarýnu. Zde přinášíme originální recept.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3) Vejce šlehejte 5 minut s cukrem do světlé a nadýchané směsi.

4) Pak postupně přidávejte máslo a šlehejte do hladkého krému.

5) Přidejte citronovou kůru a zakysanou smetanu.

6) Pak do těsta vmíchejte mouku smíchanou se solí a mléko.

7) Nakonec do hladkého těsta přidejte co nejjemněji nasekané roz­marýnové lístky.

8) Těsto nalijte do formy a pečte 40–50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyklopte a nechte zchladnout.

Tip do kuchyně

 

Podávejte ozdobené polevou. Na ni důkladně smíchejte cukr s postupně přidávanou citronovou šťávou (nemusíte spotřebovat všechnu).

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj