×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cikánská paštika
120 minut a více , Předkrm , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Cikánská paštika

Co budu potřebovat

500 g vepřového kýty nebo plece
sůl
pepř
200 g vepřových jater Nyní v akci
1–2 rohlíky, den staré Nyní v akci
250 ml mléka Nyní v akci
5 šalotek
2 vejce
trochu muškátového květu
špetka mletého zázvoru
100 g slaniny Nyní v akci
150 g šunky Nyní v akci
olej Nyní v akci
brusinky
kandované pomeranče Nyní v akci

Jak na to?

Vepřové maso nakrájejte na středně velké kousky a v míse je zasypte solí a pepřem a nechte alespoň 3 hodiny odpočívat v chladu, nejlépe však přes noc. Omytá a odblaněná játra, v mléce namočené rohlíky a oloupané a nasekané šalotky umelte na masovém strojku. Ke směsi pak přidejte vejce, muškátový květ i zázvor a pořádně promíchejte. Kousky vepřového masa rovněž umelte, poté spojte s játrovou směsí a vše ještě rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec do směsi přimíchejte slaninu a šunku, podle potřeby dosolte a směs naplňte do olejem vymazané formy na hřbet. Postavte ji doprostřed pekáče, okolo nalijte vodu a ve vodní lázni 2 hodiny pečte při 180 °C. Paštiku nechte vychladnout ve formě, potom ji vyklopte a podávejte ozdobenou brusinkami a kandovanými pomeranči.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj