×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cibulový koláč s houbami a rukolou
60 minut , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Cibulový koláč s houbami a rukolou

Co budu potřebovat

4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
5 červených cibulí, pokrájených na kolečka
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička balzamikového octa
sůl, pepř
500 g listového těsta AQ
4 plátky Schwarzwaldské šunky AExc Nyní v akci
300 g zahradních žampionů AQ Nyní v akci
100 g mozzarelly
rukola AQ k podávání

Jak na to?

1. Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dalších pět minut. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte do kola o průměru asi 28 centimetru, dejte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát jej propíchejte vidličkou.
2. Na těsto navrstvěte opečenou cibuli (asi 3 cm od okraje), natrhanou šunku a žampiony (kloboučkem dolů). Houby potřete zbylým olejem a na koláč přidejte kolečka mozzarelly. Vše osolte a opepřete. Pečte třicet až pětatřicet minut, aby se okraj koláče nafoukl a houby změkly. Podávejte s hrstí rukoly uprostřed.
Tip - Koláč můžete místo rukoly posypat polníčkem, čerstvým špenátem nebo řeřichou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj