×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cibulové čatní s portským vínem
120 minut a více , Střední náročnost , Vaření ,

Cibulové čatní s portským vínem

Co budu potřebovat

100 ml olivového oleje Nyní v akci
8 středních červených cibulí, nakrájených na tenké plátky
sůl a čerstvý mletý pepř
180 ml portského vína Nyní v akci
180 ml červeného vinného octa
150 g hnědého cukru Nyní v akci

Jak na to?

V pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Vhoďte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8–10 minut doměkka; osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5–2 hodiny, cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Podávejte čerstvé k masu, zelenině…

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj