×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Churros s ostrou horkou čokoládou
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Středomořská ,

Churros s ostrou horkou čokoládou

Co budu potřebovat

170 ml mléka Nyní v akci
70 g másla Nyní v akci
2 lžičky krupicového cukru
špetka soli
85 g hladké mouky
půl lžičky jemně nastrouhané limetkové kůry
2–3 vejce
olej na smažení Nyní v akci
skořice
moučkový cukr
OSTRÁ HORKÁ ČOKOLÁDA:
1,5 l mléka Nyní v akci
125 g tmavého třtinového cukru
15 celých kardamomových tobolek,
rozdrcených
12 celých hřebíčků
2 skořicové svitky, přepůlené
2 celé hvězdičky badyánu
3/4 lžičky koriandrových semínek
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/4 lžičky mletého chilli
50 g kakaa holandského typu Nyní v akci
3/4 lžičky vanilkového extraktu

Jak na to?

Mléko nalijte do rendlíku, nakrájejte do něj máslo, přidejte cukr i sůl a přiveďte k varu. Do vařícího mléka pak přisypete mouku, rozmíchejte a dřevěnou vařečkou míchejte tak dlouho, až je těsto hladké a nechytá se stěn nádoby. Po zhruba pětiminutovém chladnutí přidejte limetkovou kůru a postupně zapracujte vejce (jedno po druhém), abyste získali krásně hladké těsto. To dávkujte cukrářským sáčkem do rozpáleného oleje – tvořte
dlouhé „tyčinky“. Smažte velmi zprudka. V míse smíchejte skořici s cukrem a obalujte v nich horké churros. Podávejte s ostrou horkou čokoládou:
Prvních devět ingrediencí přiveďte v hrnci k varu a nechte úplně rozpustit cukr. Stáhněte z ohně a nechte dvacet minut odpočívat. Přidejte kakao a vanilkový extrakt. Opět přiveďte k varu a dobře promíchejte. Přeceďte přes síto, aby byla čokoláda bez veškerého koření. Rozdělte do šálků a v čokoládě namáčejte churros.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj