×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chřestový chlebíček
25 minut , Vysoká náročnost , Česká , Chuťovky ,

Chřestový chlebíček

Co budu potřebovat

100 ml olivového oleje + navíc Nyní v akci
300 g zeleného chřestu, nakrájeného na třícentimetrové kousky
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva Nyní v akci
1 lžíce tymiánových lístků
sůl, pepř
3 vejce, lehce našlehaná
100 ml mléka Nyní v akci
100 g nakládaných sušených rajčat, hrubě nasekaných Nyní v akci
plná hrst vypeckovaných černých oliv Nyní v akci
100 g strouhaného čedaru nebo ementálu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Olejem vymažte formu na chleba o rozměrech zhruba 22 x 10 x 5 cm. Chřest dvě minuty povařte v osolené vodě, sceďte a ihned ochlaďte pod proudem tekoucí vody. Osušte. Hladkou mouku smíchejte ve velké míse s práškem do pečiva a tymiáno­vými lístky. Přisypte sůl a pepř. Promí­chejte a uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vajíčka, přilijte mléko, olej a propracujte do hladkého těsta. Pár kousků chřestu dejte stra­nou, stejně jako pár oliv. Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmíchejte do těsta. Přelijte do formy, navrch dejte zbylý chřest i olivy a po­sypte zbylým sýrem. Pečte pětatřicet až čtyřicet minut. Nechte pět minut stát ve formě a poté vyklopte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj