×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chřestová polévka s pošírovaným vejcem
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Pošírování ,

Chřestová polévka s pošírovaným vejcem

Co budu potřebovat

25 g másla Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
350 g zeleného chřestu
3 šalotky
2 stroužky česneku
2 hrsti čerstvého špenátu
700 ml zeleninového vývaru
sůl
plátky chleba Nyní v akci
4 vejce

Jak na to?

Máslo a olej rozpalte v širším hrnci, přidejte špičky chřestu a pár minut je opékejte, aby změkly. Vyjměte je a dejte stranou. Naopak do pánve dejte šalotky a 5–8 minut je opékejte. Pak přidejte kousky chřestu a opékejte dalších 10 minut. Na poslední minutu přidejte i česnek. Pak vmíchejte špenát, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pokud je třeba, nařeďte vodou. Podávejte zastříknuté olejem, s opečenými špičkami chřestu a plátky chleba.
Každou porci završte pošírovaným vejcem: v rendlíku přiveďte k varu dostatek vody, vejce vyklepněte do žáruvzdorné mističky, tu ponořte do rendlíku a opatrně nechte vejce vklouznout do vody. Poté vařte asi 2–3 minuty, aby byl bílek tuhý a žloutek tekutý. Děrovanou naběračkou vejce vylovte, nechte okapat a dejte na polévku.
Tip - Pár špiček zeleného chřestu si dejte stranou, opečte je a polévku jimi ozdobte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj