×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chřestová polévka se sýrovou bagetkou
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Něco lehkého , Vaření ,

Chřestová polévka se sýrovou bagetkou

Co budu potřebovat

500 g bílého chřestu
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
3 šalotky
1 l horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
200 ml smetany
sůl
pepř
bagety Nyní v akci
máslo
ementál Nyní v akci

Jak na to?

Jemná krémová polévka s bílým chřestem a smetanou, kterou doplňuje křupavá sýrová bageta. Vhodné pro všechny, které buď čeká pozdní oběd, nebo kterým stačí na oběd pouze lehčí jídlo.

1) Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.

2) Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.

3) V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.

4) Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.

5) Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.

6) Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.

7) Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.

Připravte si sýrovou bagetu.
8) Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.

Tip do kuchyně

 

Bagetu lze při konzumaci taktéž namáčet do polévky, kdy její křupavost zjemní chuť smetanové chřestové polévky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj