×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s chřestovou pěnou
45 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Párty , Vaření ,

Salát s chřestovou pěnou

Co budu potřebovat

1 lžíce másla
250 g zeleného chřestu
300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka Nyní v akci
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvého špenátu
21/2 želatinového plátku
1 bílek
Na salát:
2 plátky prosciutta Nyní v akci
1/2 červené cibule
2 jarní cibulky
4–6 ředkviček
2 lžičky olivového
1 lžička citronové šťávy
1 hrst polníčku

Jak na to?

Potěšte svou rodinu a blízké netradičním pohoštěním na domácí oslavě, či na posezení s přáteli. Chřestovou pěnu lze taktéž připravit jako předkrm.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte chřest a smažte přibližně 4 až 5 minut doměkka. Dejte pozor, aby se chřest nepřipálil. Poté jej vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

2. Do hrnce vlijte mléko a smetanu, přidejte česnek a přiveďte k varu. Vařte na mírném plamenu, aby se tekutina zredukovala přibližně na dvě třetiny. Vložte chřest zpět do hrnce a zhruba minutu povařte. Sejměte hrnec z ohně, vložte nasekaný špenát a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

3. Přeceďte vše do čisté mísy, přidejte namočené želatinové plátky a nechte je zcela rozpustit. Znovu přeceďte do mísy. Mísu zespoda ponořte do vody s ledem nebo do ledové vody a míchejte, dokud hmota nezchladne a nezačne tuhnout.

4. Vedle našlehejte bílek do tuha, a poté jej přimíchejte opatrně ke chřestovému základu a podle chuti dosolte. Chřestovou pěnu rozdělte do 4 skleniček a nechte v ledničce vychladnout.

5. Mezitím si připravte salát. Prosciutto, jarní cibulku a ředkvičky nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nahrubo. Přidejte olej a citronovou šťávu a vše promíchejte. Před podáváním ozdobte pěnu salátem, navrch vložte polníček a případně zakápněte olejem.

Tip do kuchyně

 

Při servírování doporučujeme na chřestovou pěnu použít skleničky na víno, které vytvoří pokrmu elegantní estetický dojem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %
  • současná cena: 49,90 cena před slevou: 69,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 31,90
    sleva: −37 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj