Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou
Albert logoAlbert logo
  • Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou
Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou

Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou

Vařený chřest s vejci a slaninou je pro všechny, kteří vstávají ráno pravou nohou a dopřávají si k snídani spíše slané pokrmy.
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Snídaně

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Vejce 3 ks
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Chřest zelený 500 g
  • Ořechy lískové 50 g
  • Olej z lískových ořechů 3 plž
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce 3 ks
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Chřest zelený 500 g
  • Ořechy lískové 50 g
  • Olej z lískových ořechů 3 plž
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Nejdříve si připravte dip. Olej z lískových ořechů, olivový olej, bílý ocet a hořčici důkladně smíchejte v míse a podle chuti osolte a opepřete.
2
Plátky slaniny smažte na pánvi do křupava přibližně 5 minut.
3
Vejce vložte do studené vody, přiveďte ji k varu, a vařte přibližně 8 minut.
4
Lískové ořechy opražte na sucho v pánvi, poté nahrubo nasekejte.
5
Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.
6
Následně chřest vložte do osolené vroucí vody a vařte přibližně 5 minut.
7
Připravte si talíř, doprostřed vložte vařený osušený chřest, vedle položte přepůlená vejce, posypte nalámanou osmaženou slaninou a praženými ořechy a nakonec vše přelijte připraveným dipem.
1
Nejdříve si připravte dip. Olej z lískových ořechů, olivový olej, bílý ocet a hořčici důkladně smíchejte v míse a podle chuti osolte a opepřete.
2
Plátky slaniny smažte na pánvi do křupava přibližně 5 minut.
3
Vejce vložte do studené vody, přiveďte ji k varu, a vařte přibližně 8 minut.
4
Lískové ořechy opražte na sucho v pánvi, poté nahrubo nasekejte.
5
Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.
6
Následně chřest vložte do osolené vroucí vody a vařte přibližně 5 minut.
7
Připravte si talíř, doprostřed vložte vařený osušený chřest, vedle položte přepůlená vejce, posypte nalámanou osmaženou slaninou a praženými ořechy a nakonec vše přelijte připraveným dipem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 21 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 21 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.