×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou
20 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Vaření ,

Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou

Co budu potřebovat

6 plátků slaniny Nyní v akci
3 vejce
500 g zeleného chřestu (asi 30 středně velkých výhonků)
50 g lískových ořechů
Na dip:
3 lžíce oleje z lískových ořechů
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř

Jak na to?

Vařený chřest s vejci a slaninou je pro všechny, kteří vstávají ráno pravou nohou a dopřávají si k snídani spíše slané pokrmy.

Nejprve si připravte dip:
1) Olej z lískových ořechů, olivový olej, bílý ocet a hořčici důkladně smíchejte v míse a podle chuti osolte a opepřete.

2) Plátky slaniny smažte na pánvi do křupava přibližně 5 minut.

3) Vejce vložte do studené vody, přiveďte ji k varu, a vařte přibližně 8 minut.

4) Lískové ořechy opražte na sucho v pánvi, poté nahrubo nasekejte.

5) Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.

6) Následně chřest vložte do osolené vroucí vody a vařte přibližně 5 minut.

7) Připravte si talíř, doprostřed vložte vařený osušený chřest, vedle položte přepůlená vejce, posypte nalámanou osmaženou slaninou a praženými ořechy a nakonec vše přelijte připraveným dipem.

Tip do kuchyně

 

K této vydatné snídani doporučujeme podávat pečivo a dostatek tekutin pro dodržení pitného režimu, jako jsou například ovocné džusy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj