×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chlupaté knedlíky
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Chlupaté knedlíky

Co budu potřebovat

700 g syrových brambor Nyní v akci
300 ml horkého mléka Nyní v akci
1 vejce
sůl
150 g brambor Nyní v akci
180–200 g hrubé mouky
3 cibule
1 lžíce sádla
400 g slaniny Nyní v akci

Jak na to?

1. Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Ty pak dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
2. Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, vařené prolisované brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
3. Lžící namočenou ve vodě vykrajuju z těsta středně velké noky, vkládám je do vařící osolené vody a pomalu vařím 8–10 minut. Knedlíky ve vodě vařečkou odlepím ode dna. Nejdřív uvařím jeden na zkoušku, pokud se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky.
4. Slaninu nakrájím na kostičky, cibuli na kolečka. Na sádle je smažím tak dlouho, až je cibule krásně zlatohnědá a slanina opečená. Knedlíky dám na talíř nebo na prkýnko a ozdobím je cibulí a slaninou.
Tip- Chlupaté knedlíky jsou samozřejmě výborná příloha k pečenému masu a zelí, ke špenátu, druhý den opečené s cibulí a špekem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj