×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chleba s pomazánkou ze sýru Cottage
20 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Česká ,

Chleba s pomazánkou ze sýru Cottage

Co budu potřebovat

4 vejce
2 kelímky sýru cottage
2 lžíce husté smetany
3 stroužky česneku, rozmělněné
1 balení feta sýru Arla v tetrapakovém obalu
pepř podle chuti
3 lžíce sekané pažitky
1 lžíce sekané petrželky
1 okurka, neoloupaná, nakrájená na tenké plátky
4 plátky celozrnného chleba
řeřicha nebo polníček k podávání

Jak na to?

Vejce uvařte natvrdo: dejte je do rendlíku se studenou vodou tak, aby voda sahala zhruba jeden centimetr nad vajíčka. Na silném plameni přiveďte k varu, a jakmile se začne voda vařit, vařte ještě dalších pět až sedm minut. Vyjměte, ochlaďte pod studenou tekoucí vodou a oloupejte. Sýr Cottage vyklopte do mísy, přidejte smetanu, česnek, sýr feta, opepřete a nakonec vmíchejte i pažitku a petrželku. Okurku omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Rozprostřete je na chleby, navrch rozdělte pomazánku, zasypte polníčkem nebo řeřichou a ke každému servírujte i přepůlené vejce.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj