×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chleba s tuňákovou pomazánkou a vejcem
30 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Česká ,

Chleba s tuňákovou pomazánkou a vejcem

Co budu potřebovat

340 g tuňáka v olivovém oleji Nyní v akci
50 g majonézy Nyní v akci
šťáva z ½ citronu Nyní v akci
50 g krémového sýra
1 cibule
sůl
pepř
Na bylinkovou zálivku:
½ lžíce bazalky
½ lžíce koriandru
½ lžíce petrželky
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžička balzamikového octa
sůl
pepř
2 vejce
rukola
4 plátky tmavého chleba Nyní v akci

Jak na to?

V míse dobře promíchám tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, krémový sýr a cibulku, až vznikne hladká pomazánka. Osolím a opepřím. Pak si udělám bylinkovou zálivku: bazalku, koriandr a petrželku promíchám s olejem, balzamikovým octem, případně osolím a opepřím. Ponořím do vroucí vody vajíčka a vařím je šest minut, pak je nechám chvíli zchladit pod tekoucí studenou vodou a oloupu. Plátky chleba opeču v toustovači, namažu je tuňákovou pomazánkou, každý plátek ozdobím rukolou, půlkou vejce a lehce poliju bylinkovou zálivkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj