×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chleba pečený se slaninou a rajčátky
60 minut , Snídaně , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Chleba pečený se slaninou a rajčátky

Co budu potřebovat

lžičky suchého droždí
1 lžička krupicového cukru
225 g hladké mouky
1 lžička soli
½ lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 vejce
8 plátků slaniny Nyní v akci
250 g cherry rajčat Nyní v akci
100 g ementálu a čedaru (v poměru 1:1) Nyní v akci
1 lžička chilli
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a olivový olej, pak ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rukama jej hněťte 5 minut, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak těsto dejte do velké mísy, přikryjte ho utěrkou a na teplém místě nechte 15–20 minut kynout. Nakonec těsto rozválejte do čtverce o hraně asi 25 cm, přeneste ho na plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem, rohy důkladně roztáhněte a mírně přitlačte, pak na těsto vyklepněte vejce, ozdobte ho slaninou a rajčaty
a vše posypte sýrem, chilli a bazalkou. Zastříkněte olivovým olejem a pečte 12–14 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj