×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chili con carne s polentovými knedlíčky
90 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Mexická , Pro gurmány ,

Chili con carne s polentovými knedlíčky

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1,5 kg mletého hovězího masa Nyní v akci
sůl
pepř
1 lžíce rajčatového pyré
2x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
45 g tmavého třtinového cukru
zakysaná smetana
Na knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva Nyní v akci
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
120 g čedaru
hrst koriandru
1 chilli paprička

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a 2–3 minuty opékejte. Vsypte pálivou papriku, promíchejte a další minutu opékejte. Poté přidejte druhou lžíci oleje a v momentě, kdy se rozpálí, i mleté maso a zprudka jej opékejte. Vařečkou promíchávejte a zároveň drťte na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo. Osolte, opepřete a do hrnce přidejte pyré, rajčata, vývar i cukr. Promíchejte, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte probublávat 45 minut. Podle chuti dosolte. Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny ingredience potřebné na knedlíčky smíchejte v míse. Lžící odebírejte a knedlíčky dávejte navrch masové směsi a 15–20 minut odklopené pečte. Podávejte se smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj