×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chili con carne
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Americká , Pro gurmány ,

Chili con carne

Co budu potřebovat

olivový olej Nyní v akci
3 cibule
600 g mletého hovězího masa Nyní v akci
sůl
pepř
4 stroužky česneku
2 velké mrkve
250 g celeru
2 zelené papriky Nyní v akci
2x 400 g konzerva rajčat
250 ml hovězího vývaru
250 ml silného červeného vína
čerstvý tymián
1 chilli paprička
400g konzerva fazolí Nyní v akci
chleba Nyní v akci
zakysaná smetana

Jak na to?

Olej rozpalte ve velkém hrnci. Pak vsypte cibuli a nechte ji zrůžovět, přidejte maso a zprudka ho opékejte, aby se rozpadlo na malé hrudky a ze všech stran se opeklo. Maso podle chuti osolte a opepřete, pak přidejte česnek, mrkev, celer i papriky, promíchejte, krátce opečte a přidejte rajčata. Nechte prohřát a vlijte vývar i víno, vmíchejte tymián a pokrájenou papričku a přiklopené pomalu vařte asi hodinu. Přidejte scezené fazole a podle chuti osolte, prohřejte, případně dopepřete. Podávejte s chlebem a zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj