×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nepečený cheesecake z BEBE sušenek s malinami
20 minut , Dezert , Střední náročnost , Ostatní , Moučníky a koláče , Mražení a zachlazování ,

Nepečený cheesecake z BEBE sušenek s malinami

Co budu potřebovat

100 g máslových sušenek
80 g másla, rozehřátého + na vymazání Nyní v akci
250 g smetanového sýru Nyní v akci
40 g moučkového cukru
2 lžicky vanilkového extraktu
60 ml smetany ke šlehání
Na marinované maliny
120 g čerstvých malin
lžíce dezertního vína nebo vašeho oblíbeného likéru Nyní v akci
2 lžičky moučkového cukru

Jak na to?

1) Sušenky rozdrtťe do podoby jemné strouhanky, vsypte do mísy, přidejte máslo, prohněťte a spojte do kompaktní hmoty.

2) 4 formičky na muffiny o objemu zhruba 125 ml lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem – vystřiženým kolečkem dno a pruhem stěny.

3) Sušenkovou hmotu rozdělte na 4 díly, každý vtlačte do jedné formičky. Dejte na 30 minut do chladničky.

4) Smetanový sýr, moučkový cukr, vanilkový extrakt a smetanu dejte do mísy a elektrickým šlehacem šlehejte 8 až 10 minut do hladké lehké pěny. Odložte.

5) Maliny vsypte do mísy, přidejte víno a cukr a opatrně promíchejte, aby se maliny nepomačkaly. Dejte na 10 minut do chladničky.

6) Sušenkové ,mističky‘ vyklopte, opatrně naplňte smetanovým základem a ozdobte marinovanými malinami.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také například náš dýňový cheesecake.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj