×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská , Pro gurmány , Grilování ,

Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu

Co budu potřebovat

600 g masa (půl na půl hovězí a skopové) Nyní v akci
sůl podle chuti
minerální voda na zakápnutí Nyní v akci
4 cibule, nakrájené
mletý pepř
libanonský chléb AQ k podávání

Jak na to?

V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávají s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř.

1) Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte.

2) Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout.

3) Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů.

4) Pečte na pomaštěném roštu.

5) Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem.

Tip do kuchyně

 

V Makedonii se dělá čevapčiči trochu odlišným způsobem.
1) Maso (zhruba 600 g – půl na půl hovězí a skopové) osolte, semelte a nechte přes noc odpočívat v ledničce.

2) Druhý den maso opět semelte a přidejte k němu 50 g hladké mouky a 4 vejce. Dejte stranou.

3) Pak si nadrobno nasekejte 4 cibule a celou palici česneku.

4) Obojí pak osmahněte na oleji, nechte zchladnout a přimíchejte k masu. Opepřete a nechte 4–5 hodin odležet.

5) Pak ručně tvarujte čevapčiči a opečte na roštu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj