×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Česnekovo-sýrový chleba
45 minut , Střední náročnost ,

Česnekovo-sýrový chleba

Co budu potřebovat

1 bochník křupavého chleba Nyní v akci
200 g sýra gruyère, ementálu, Nyní v akci
mozzarelly nebo jiného sýra,
který se dobře roztéká
Na česnekové máslo
100 g másla, změklého Nyní v akci
2 stroužky česneku, prolisované
sůl
1 lžíce nasekané petrželky
Na salát
šťáva z ½ citronu Nyní v akci
1 lžíce medu Nyní v akci
5 lžic olivového oleje Nyní v akci
sůl a pepř
balíček směsi salátových lístků

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny suroviny na bylinkové máslo. Bochník chleba položte na podložku a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku, řezy veďte asi 2,5 cm od sebe. Dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně. Mezi vzniklé čtverečky rozdělte bylinkové máslo a sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty.
Chléb položte na plech, přikryjte alobalem a pečte 15 minut, až se sýr rozteče. Potom ho odkryjte a pečte ještě dalších 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.
Zatímco se chleba peče, připravte salát. Na zálivku prošlehejte v malém hrníčku citronovou šťávu, med, olivový olej, sůl a pepř (nebo je protřepejte ve sklenici s víčkem). Chléb vyjměte z trouby a ihned ho podávejte společně se salátem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj