×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Česnekové chleby s mozzarellou
20 minut , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky ,

Česnekové chleby s mozzarellou

Co budu potřebovat

60 g másla Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 svazek šalvěje, lísky odrhnuté
6 stroužků česneku, oloupaných, nakrájených na tenké plátky
1 lžička citronové kůry, na tenké nudličky Nyní v akci
1 lžíce světlého vinného octa
8 plátků chleba ciabatta Nyní v akci
300–350 g mozzarelly, natrhané

Jak na to?

Pánev s nepřilnavým dnem zahřejte na středním plameni. Přidejte máslo i olej a nechte rozpálit a máslo rozpustit. Přidejte šalvějové lístky, plátky česneku, citronovou kůru i vinný ocet a opékejte minutu až dvě. Chleba nasucho opečte v troubě nebo tousteru, rozdělte na talíře, navrch dejte mozzarellu a velkoryse přelijte česnekovo-šalvějovým máslem. Ihned podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj