×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Celozrnný koláč s datlemi
40 minut , Dezert , Nízká náročnost ,

Celozrnný koláč s datlemi

Co budu potřebovat

450 g celozrnné mouky Nyní v akci
1 sáček kypřicího prášku
120 g tmavého cukru
100 g ovesných vloček
350 g másla pokojové teploty Nyní v akci
2 vejce
kůra z ½ citronu, nastrouhaná Nyní v akci
NA NÁPLŇ
500 g datlí
100 g vlašských ořechů
100 ml rumu na potření Nyní v akci
50 g rozpuštěného másla na potření Nyní v akci

Jak na to?

Smíchejte v misce mouku, kypřicí prášek, cukr, ovesné vločky. Pak přidejte máslo, vejce, citronovou kůru a zpracujte těsto. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte do obdélníku a přesuňte na plech. Okraje nechte vyšší.
Připravte si náplň na koláč. Datle vařte 2 minuty ve vodě, pak je sceďte, vypeckujte a nasekejte nadrobno. Také ořechy rozdrťte na větší kousky. Smíchejte dohromady s polovinou rumu. Směsí rovnoměrně posypte koláč a pečte 30 minut. Krátce před dopečením koláč potřete máslem a rumem.

Zdroj: FTV Prima

Bio Ovesné vločky Znáte z TVAlbert Bio ovesné vločky

Milují je děti i dospělí. V kaši, doma
připravených müsli, v sušenkách,
karbanátcích nebo placičkách.
Výborné jsou jako zavářka
do polévek.

 

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj