×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Celerový nákyp
90 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Celerový nákyp

Co budu potřebovat

1 velký celer
2 lžíce slunečnicového oleje BASIC Nyní v akci
sůl
pepř
300 ml zeleninového bujonu AQ
hrst vlašských ořechů AQ
100 g sýru s modrou plísní AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a každou čtvrtku pak nakrájejte na velmi tenké plátky. Plátky smíchejte v misce s olejem, aby se obalily všechny kousky a pak je osolte a opepřete. Vyskládejte je do zapékací mísy, zalijte vývarem a pečte 40–45 minut, pak je posypte nasekanými ořechy a posypte rozdrobeným sýrem a pečte asi 10–15 minut do křupava a zlatava.
Tip - Budou-li vás masoví jedlíci moc prosit, můžete do nákypu přidat vrstvu tenkých plátků slaniny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj