×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborovo celerové pyré
20 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Bramborovo celerové pyré

Co budu potřebovat

700 g celeru, oloupaného, nakrájeného na kousky
500 g brambor, oloupaných a nakrájených Nyní v akci
2 stroužky česneku, oloupané
sůl
150 ml smetany ke šlehání
75 g másla + k podávání
růžový pepř na ozdobu

Jak na to?

Pokud vás bramborová kaše trochu omrzela, připravte si celerové pyré. Je to velmi jednoduché.

1) Celer, brambory a česnek vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte 10–15 minut, dokud celer a brambory nezměknou.

2) Sceďte, rozšťouchejte, přidejte vroucí smetanu a máslo a vařečkou nebo pevnější metlou našlehejte do kaše.

3) Podle chuti ji osolte a podávejte posypanou namletým pepřem, případně s dalším máslem.

Tip do kuchyně

 

Podávejte k pečenému nebo smaženému masu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj