×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Celerová polévka s tymiánem
45 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Celerová polévka s tymiánem

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje + k podávání Nyní v akci
1 lžička másla Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
1 bobkový list
3 hrsti čerstvého tymiánu + na ozdobu
1 celer, oloupaný a nakrájený na kusy
850 ml kuřecího vývaru
sůl a mletý pepř
100 ml smetany ke šlehání
opražená slanina na ozdobu Nyní v akci

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a máslo, přidejte cibuli, bobkový list a tymián a opékejte 10 minut. Přidejte celer, opékejte 2 minuty. Do kastrolu přilijte vývar, osolte a opepřete. Vařte asi 10 minut, až je celer měkký. Vyndejte bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Vmíchejte smetanu, prohřejte, rozdělte do misek, ozdobte tymiánem, olivovým olejem a slaninou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj