×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Celerová polévka s ostrými bramborovými kostičkami
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Bezmasé , Vánoce , Vaření ,

Celerová polévka s ostrými bramborovými kostičkami

Co budu potřebovat

20 g másla
1 lžíce olivového oleje BASIC Nyní v akci
2 šalotky, nakrájené najemno
750 g celeru, nakrájeného na kostičky
150 g brambor , oloupaných a nakrájených na kostičky Nyní v akci
½ lžičky mletého koriandru
500 ml zeleninového vývaru
500 ml mléka BASIC Nyní v akci
2 sušené bobkové listy BASIC
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání
hrst koriandrových lístků, nasekaných
Na bramborové kostičky
20 g másla + 2 lžíce oleje
180 g brambor, oloupaných a nakrájených na 0,5cm kostičky Nyní v akci
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná najemno + sůl

Jak na to?

Na polévku rozehřejte v pánvi máslo a olej a opékejte šalotku, až zesklovatí. Přidejte celer, brambory a mletý koriandr a chvilku opékejte. Přilijte vývar a mléko, vhoďte bobkové listy a přiveďte k varu. Osolte a opepřete a vařte 30–35 minut.
Ušlehejte smetanu a rozdělte ji napůl. Lístky koriandru vmíchejte do jedné poloviny šlehačky a odložte do lednice.
Připravte si bramborové kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a olej a brambory opékejte 10–15 minut, až budou křupavé. Přihoďte chilli papričku, zamíchejte a ještě minutku opékejte. Nakonec osolte.
Z polévky vyndejte bobkové listy, rozmixujte ji a přeceďte přes jemný cedník. Prohřejte, dochuťte pepřem a solí a vmíchejte neochucenou šlehačku.
Polévku v miskách ozdobte koriandrovou šlehačkou a přidejte kostičky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj