×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Carpaccio z červené řepy
45 minut , Nízká náročnost , Česká , Saláty ,

Carpaccio z červené řepy

Co budu potřebovat

500 g červené řepy, oloupané
500 ml octa
175 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
200 g balkánského sýru nebo sýru feta Nyní v akci
malý svazek máty
Na tymiánový dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce tymiánu, nasekaného

Jak na to?

1. Nejprve udělejte dresink: ocet našlehejte s olejem, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Teprve poté vsypte tymián, promíchejte a dejte stranou.
2. Řepu, ocet a cukr dejte do hrnce, zalijte 750 ml vody, přiveďte k varu a vařte asi pětadvacet minut, nebo dokud řepa nezměkne. Řepu vyjměte, nechte ji zcela zchladnout a pak ji nakrájejte na velmi tenké plátky.
3. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm zprudka asi dvě minuty opékejte kostičky sýru. Plátky řepy rozložte na talíř, přidejte sýr, lístky máty a pokapejte dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj