Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCarne asada rump steak s mangovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Carne asada rump steak s mangovým salátem
Carne asada rump steak s mangovým salátem

Carne asada rump steak s mangovým salátem

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Limetka 5 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej olivový 120 ml
  • Kmín mletý 2 člž
  • Oregano sušené 1 člž
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Hovězí rump steak 500 g
  • Česnek sušený 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Mango 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Tortilla pšeničná 8 ks
  • Salát rajčatový 200 g
  • Chilli paprička 1/2 ks
  • Cibule 1/2 ks
  • Zakysaná smetana 190 g
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Kukuřičné chipsy nachos 185 g
  • Limetka 5 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej olivový 120 ml
  • Kmín mletý 2 člž
  • Oregano sušené 1 člž
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Hovězí rump steak 500 g
  • Česnek sušený 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Mango 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Tortilla pšeničná 8 ks
  • Salát rajčatový 200 g
  • Chilli paprička 1/2 ks

Příprava

1
Promíchejte šťávu ze 3 limet, 4 lžíce oleje, rozmělněný česnek, římský kmín, oregano, sušený česnek, sůl a pepř. Maso zcela obalte v marinádě a dejte alespoň na 2 hodiny do chladu odležet.
2
Na rozpáleném grilu opečte steak podle preferencí propečení masa 2,5–4,5 minuty z každé strany. Před podáváním nechte ještě 10 minut zakrytý odpočinout.
3
V míse rozšlehejte olivový olej, šťávu z limet, cukr, špetku soli, pepř a najemno pokrájenou chilli papričku.
4
Mango rozpulte, vykrojte pecku, dužinu na slupce nařežte na čtverečky, promáčkněte směrem ven a dužinu odkrojte. Vsypte do mísy s dresinkem. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou okurku i najemno pokrájenou cibuli. Promíchejte a dejte do chladu odležet.
5
Steak Carne asada podávejte v nahřátých tortillách vyložených mangovým a rajčatovým salátem, se zakysanou smetanou a lístky koriandru. Lupínky nachos namáčejte do rajčatového salátu nebo zakysané smetany.
1
Promíchejte šťávu ze 3 limet, 4 lžíce oleje, rozmělněný česnek, římský kmín, oregano, sušený česnek, sůl a pepř. Maso zcela obalte v marinádě a dejte alespoň na 2 hodiny do chladu odležet.
2
Na rozpáleném grilu opečte steak podle preferencí propečení masa 2,5–4,5 minuty z každé strany. Před podáváním nechte ještě 10 minut zakrytý odpočinout.
3
V míse rozšlehejte olivový olej, šťávu z limet, cukr, špetku soli, pepř a najemno pokrájenou chilli papričku.
4
Mango rozpulte, vykrojte pecku, dužinu na slupce nařežte na čtverečky, promáčkněte směrem ven a dužinu odkrojte. Vsypte do mísy s dresinkem. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou okurku i najemno pokrájenou cibuli. Promíchejte a dejte do chladu odležet.
5
Steak Carne asada podávejte v nahřátých tortillách vyložených mangovým a rajčatovým salátem, se zakysanou smetanou a lístky koriandru. Lupínky nachos namáčejte do rajčatového salátu nebo zakysané smetany.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.