×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Capellini v kuřecím vývaru podle Zdeňka Pohlreicha
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Italská , Pro gurmány , Vaření ,

Capellini v kuřecím vývaru podle Zdeňka Pohlreicha

Co budu potřebovat

půlka kuřete Nyní v akci
1 řapíkatý celer
1 cibule
1 mrkev
2 dcl bílé víno
250 g těstoviny capellini Nyní v akci
parmazán
1 sušená feferonka
sůl, pepř

Jak na to?

1)Půlku kuřete rozporcujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme řapíkatý celer, cibuli a mrkev ve velkých kusech, přidáme také stroužek česneku. Dáme do trouby na 180 ° zapéct do zlatova.

2) Do hrnce nalijeme sklenku bílého vína a začneme zahřívat, přidáme k němu výpek z upečeného masa.

3) Pak vše z pekáčku přendáme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme pár kuličkami celého pepře a osolíme. Necháme vařit asi 30 minut.
Vývar přecedíme.

4) Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny capellini, tzv. „andělské vlasy“. Trvá to jen pár minutek.

5) Do talíře nadrobíme kousek sušené feferonky, přidáme uvařené těstoviny, zalijeme vývarem a zastrouháme parmazánem.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj