×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Burger s kuřecím masem, houbami a česnekovou omáčkou
40 minut , Střední náročnost ,

Burger s kuřecím masem, houbami a česnekovou omáčkou

Co budu potřebovat

4 hamburgerové housky
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 žampiony portobello, nakrájené na plátky Nyní v akci
sůl a pepř
6 plátků slaniny, podélně rozpůlených Nyní v akci
2 stroužky česneku, nasekané
6 lžic smetany ke šlehání
100 g vyzrálého čedaru, nastrouhaného
25–30 g čerstvých špenátových lístků,
2 velká kuřecí prsa s kůží, opečená, ochucená a nakrájená na plátky Nyní v akci

Jak na to?

Rozpalte dvě pánve. Do jedné vlijte 1 a ½ lžíce oleje, do druhé ½ lžíce. Houby osolte a opepřete a vhoďte je do první pánve, ve druhé vypečte dozlatova a dokřupava slaninu. Polovinu opečených hub a slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
Rozpůlené housky opečte trochu na grilu. Pak je rozkrojenou stranou položte do pánve, kde se opékala slanina a nechte je chvilku péct dozlatova. Pak je dejte na talíř.
Ke zbývajícím houbám v pánvi přidejte česnek, snižte plamen a chvilku opékejte, pak přidejte smetanu a sýr a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublávat a začněte připravovat burgery.
Na housky rozdělte špenátové lístky, opečené houby a plátky kuřete. Přelijte smetanovou houbovou omáčkou a navrch rozdělte opečenou slaninu. Přiklopte horní polovinou housky a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj