×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bůčkové výpečky
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Bůčkové výpečky

Co budu potřebovat

1,5 kg bůčku Nyní v akci
sůl
kmín
3–4 stroužky česneku
4cm kousek zázvoru
pár snítek tymiánu

Jak na to?

Bůček pokrájejte na drobné kostičky, menší než na moravského vrabce. V pekáčku je promíchejte se solí, kmínem, rozmačkaným česnekem a jemně nastrouhaným zázvorem. Nechte asi 1 hodinu odpočinout v ledničce, pak lehce podlijte, přidejte tymián a dejte péct na 1,5–2 hodiny do trouby vyhřáté na 160 °C.
Tip - Nejlepší přílohou k výpečkům jsou pořádné krajíce čerstvého chleba.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj