×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bůčkové výpečky
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Bůčkové výpečky

Co budu potřebovat

1,5 kg bůčku
sůl
kmín
3–4 stroužky česneku
4cm kousek zázvoru
pár snítek tymiánu

Jak na to?

Bůček pokrájejte na drobné kostičky, menší než na moravského vrabce. V pekáčku je promíchejte se solí, kmínem, rozmačkaným česnekem a jemně nastrouhaným zázvorem. Nechte asi 1 hodinu odpočinout v ledničce, pak lehce podlijte, přidejte tymián a dejte péct na 1,5–2 hodiny do trouby vyhřáté na 160 °C.
Tip - Nejlepší přílohou k výpečkům jsou pořádné krajíce čerstvého chleba.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj