×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bůčková roláda pečená na bramborách
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Bůčková roláda pečená na bramborách

Co budu potřebovat

1 hotová bůčková roláda
4 stroužky česneku, na plátky
pár snítek rozmarýnu
pár snítek tymiánu
2 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka Nyní v akci
2 cibule, nakrájené na osminky
600 ml kuřecího vývaru
50 g másla + na vymazání

Jak na to?

Připravte si pro jednou také něco z české kuchyně. Například bůčková roláda pečená na bramborách se hodí ideálně na nedělní oběd.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Bůčkovou roládu vybalte a ze všech stran do ní udělejte malé zářezy.

3) Do každého dejte plátek česneku (použijte asi dva stroužky), kousek rozmarýnu a tymiánu.

4) Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jedno vedle druhého (a mírně přes sebe) je vyskládejte do máslem vymazané zapékací mísy.

5) Navrch rozložte cibuli, zbylé plátky česneku a bylinky.

6) V rendlíku zahřejte vývar společně s máslem, a pak směsí přelijte brambory, navrch položte roládu a přikryté alobalem pečte asi 2 až 2 a půl hodiny.

Tip do kuchyně

 

Na posledních 30 minut pekáč odklopte, aby brambory i maso zezlátly.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj