×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Buchta Margot
60 minut , Střední náročnost ,

Buchta Margot

Co budu potřebovat

200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
2 vejce
125 g másla, rozpuštěného
300 ml mléka Nyní v akci
400 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
200 g tyčinky Margot,
nastrouhané nahrubo
Poleva
100 g čokolády na vaření Nyní v akci
2 lžíce másla + 2 lžíce smetany
2 lžičky kakaa
1 lžička rumu Nyní v akci
2 hrsti strouhaného kokosu Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170°C. V míse ušlehejte oba druhy cukru s vejci. Přidejte máslo a mléko. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, přidejte ji do mísy a nakonec vsypte tyčinku Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut. Upečenou buchtu nechte vychladnout a připravte si polevu ve vodní lázni.
Do misky umístěné na hrnec nad hladinu vařící vody rozlámejte čokoládu, přidejte máslo, smetanu, kakao a rum. Vymíchejte dohladka a ještě horkou polevou potřete buchtu.
Čokoládovou polevu nakonec rovnoměrně posypte kokosem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj