×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bůček s avokádem
90 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Bůček s avokádem

Co budu potřebovat

NA NAKLÁDANÉ CIBULKY
125 ml jablečného octa
1 lžíce krupicového cukru
1 a ½ lžičky soli
250 ml teplé vody Nyní v akci
1 střední červená cibule, nakrájená na tenké plátky
NA MASO
2 kg bůčku bez kosti Nyní v akci
3 lžíce krupicového cukru
3 lžíce soli
2 lžíce drceného chilli
NA PEČENÝ ANANAS
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 ananas, nakrájený na kostičky Nyní v akci
1 a ½ lžičky třtinového cukru
1 lžíce drceného chilli
NA DOKONČENÍ
8–12 tortill
2 avokáda, nasekaná Nyní v akci
na ozdobu čerstvý koriandr, skrojky limetky

Jak na to?

Nejdřív připravte nakládané cibulky. Promíchejte ocet s cukrem a solí a vodou. Míchejte tak dlouho, až se cukr a sůl rozpustí. Do misky dejte cibuli a zalijte ji připraveným nálevem. Nechte aspoň hodinu odstát při pokojové teplotě.
Maso den předem potřete cukrem a solí a zabalte do fólie. Nechte 12–24 hodin odležet v lednici. Pak slijte tekutinu, kterou maso pustilo, a posypte ho chilli. Předehřejte troubu na 230 °C. Pečte bůček půl hodiny, pak stáhněte teplotu na 170 °C a maso propékejte další hodinu doměkka. Mezitím se dejte do ananasu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte ananas, cukr a chilli a promíchejte. Za stálého míchání opékejte 5 minut, až ananas začne karamelizovat. Odložte stranou.
Upečené maso nechte trochu vychladnout a pak ho nakrájejte na plátky. Maso rozdělte na tortilly, přidejte avokádo, ananas, nakládané cibulky a posypte čerstvým koriandrem. Podávejte se skrojky limety.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj