×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bůček pečený v bourbonu
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Bůček pečený v bourbonu

Co budu potřebovat

250 ml bourbonu
375 ml silného tmavého piva
500 ml vody Nyní v akci
525 g třtinového cukru
10 stroužků česneku
350 g medu Nyní v akci
2 svitky skořice
4 bobkové listy
2,5 kg bůčku Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Do středně velkého hrnce nalijte bourbon, 250 ml piva (zbytek si zatím uschovejte), 500 ml vody, cukr, česnek, med, přidejte skořici a bobkové listy a vše přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání, dokud směs částečně nezhoustne. Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáčku, přelijte přes něj vzniklou marinádu, přetáhněte alobalem a pečte 3,5 hodiny. Pak bůček opatrně obraťte, přilijte zbytek piva a pečte další půlhodinu. Bůček podávejte přelitý vypečenou šťávou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj