×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bůček na pivu
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Bůček na pivu

Co budu potřebovat

1 kg vepřového bůčku s kostí
sůl a čerstvě mletý pepř
8 stroužků česneku, prolisovaných
1 lžíce sladké papriky Nyní v akci
1 lžička drceného kmínu
½ lžičky mletého chilli
2 velké cibule, nakrájené na kostky
250 ml černého piva
4 lžíce medu

Jak na to?

Kůži na bůčku nařežte do mřížky, ale neprořízněte. Sůl, pepř, česnek a všechno koření důkladně vetřete do masa. Bůček zabalte do sáčku a přes noc nechte odpočinout v lednici, chutě se tak krásně spojí. Troubu předehřejte na 160°C. Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáče a pečte 2 hodiny. Pak bůček opatrně obraťte, přidejte cibuli, přelijte maso výpekem a pečte dalších 1,5 hodiny.
V kastrolu povařte cca 5 minut pivo s medem, dokud se nevytvoří sirup. Tím maso přelijte, teplotu zvyšte na 200°C a pečte dalších 30 minut za častého přelévání. Pokud se bůček připéká, můžete ho podlít vodou. Maso by mělo být zlaté a lesklé. Poté maso vyndejte a před podáváním nechte odpočinout.
Z výpeku a cibule připravte na mírném ohni omáčku. Přilijte 100 ml vody a míchejte, dokud se vše nespojí a nerozpustí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj