×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Brusinková glazura k masu
15 minut , Příloha , Nízká náročnost , Americká , Dipy a studené omáčky , Vaření ,

Brusinková glazura k masu

Co budu potřebovat

250 ml portského vína Nyní v akci
125 ml brusinkového džemu Nyní v akci
1 lžíce balzamikového octa
50 g krupicového cukru
3 kousky pomerančové kůry
2 tymiánové větvičky
1 bobkový listopad
1 svazek skořice

Jak na to?

1) V hrnci smíchejte 250 ml portského vína, 125 ml brusinkového džemu (hutného), 1 lžíci balzamikového octa, 50 g krupicového cukru, 3 kousky pomerančové kůry, 2 čerstvé tymiánové větvičky, 1 bobkový list a 1 svitek skořice.

2) Zahřívejte 3 minuty na slabém plameni, aby se cukr rozpustil, pak zvyšte plamen a nechte probublávat asi 10 minut, aby glazura krásně zhoustla.

Tip do kuchyně

 

Hodí se na jehněčí, vepřové, kuřecí a krůtí maso. Dobrá je i v kombinaci s kachním masem a šunkou. Další recepty a tipy na glazury a dipy naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj