×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Brownies s čokoládovou krajkou
60 minut , Střední náročnost , Pečení ,

Brownies s čokoládovou krajkou

Co budu potřebovat

300 g čokolády Nyní v akci
100 g hladké mouky
35 g kakaa holandského typu Nyní v akci
½ lžičky soli
150 g másla + na plech Nyní v akci
5 velkých vajec
200 g krupicového cukru Nyní v akci
2 lžičky vanilkového extraktu
Na krém a čokoládovou krajku
400g sklenice světlého lískooříškového krému nebo jemného burákového másla
150 g tmavé čokolády, nasekané Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech s vysokým okrajem (20 × 30 cm) vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vmíchejte mouku, kakao a sůl. V jiné misce elektrickými metlami prošlehejte máslo, vejce, cukr a extrakt na nadýchaný krém. Přidejte zchladlou čokoládovou směs, těsto promíchejte a rozetřete na plech. Pečte asi 30 minut.
Brownie vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Oříškový krém či burákové máslo zahřejte v rendlíku, rozetřete ho na brownie a dejte na hodinu do lednice.
Na čokoládovou krajku nalámejte do rendlíku tmavou čokoládu a ve vodní lázni ji rozpusťte. Na pečicí papír si narýsujte obdélník, který odpovídá velikosti upečeného brownie, a položte ho na vál. Rozpuštěnou čokoládou pomocí cukrářského sáčku s tenkou špičkou do narýsovaného obdélníku „namalujte“ krajku. Opatrně ji i s podložkou přesuňte do lednice a nechte hodinu zatuhnout. Brownie i krajku vyndejte z lednice a krajku opatrně pomocí velkých špachtlí podeberte a přesuňte na brownie. Krájejte nožem namočeným v horké vodě. Čokoládovou krajku můžete „kreslit“ i přímo na rozetřený krém.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj