×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi
90 minut , Střední náročnost ,

Broskvová galetka s bazalkou a mandlemi

Co budu potřebovat

NA GALETKU
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva Nyní v akci
1 lžíce krupicového cukru
50 g mletých mandlí Nyní v akci
špetka soli
100 g másla
1 vejce, rozšlehané
½ lžičky bílého octa
60–100 ml mléka Nyní v akci
hrst mandlových lupínků Nyní v akci
1 vejce + trocha vody na potření
NA NÁPLŇ
hrst čerstvých bazalkových lístků
1 a ½ lžíce škrobu
1 a ½ lžíce krupicového cukru
špetka soli
3 velké, zralé broskve, nakrájené na 0,5cm plátky
moučkový cukr a bazalkové lístky na ozdobu

Jak na to?

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, cukr a sůl. Utřete v robotu nebo ručně vejce s máslem do hladké pěny. Pak přilijte ocet a polovinu vody a znovu rozmíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva, mandlemi, cukrem a solí. Nakonec přilijte zbylé mléko a promíchejte v těsto.
Těsto vyklopte na pracovní desku a ještě trochu propracujte rukama. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
V mixéru zpracujte několika pulzy bazalku, škrob, cukr a sůl. V bazalkové směsi obalte plátky čerstvých nebo kompotových broskví.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Zchladlé těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na kulatou placku – nemusí být úplně perfektní. Položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Do středu placky naklaďte mátové broskve a okraje těsta přeložte směrem dovnitř, přes ovoce. Okraj potřete vejcem rozšlehaným s trochou vody a posypte ho plátky mandlí. Pečte 40–45 minut dozlatova. Pokud galetka rychle hnědne, přikryjte ji alobalem. Po upečení ji posypte cukrem a ozdobte bazalkovými lístky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj