×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Broskve zapečené se skořicí a mandlemi
60 minut , Dezert , Nízká náročnost , Řecká , Zapékání ,

Broskve zapečené se skořicí a mandlemi

Co budu potřebovat

6 broskví
50 g mandlí, nasucho opražených Nyní v akci
100 g pistácií AQ
150 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
1 žloutek
200 ml vína Muscat Ottonel Nyní v akci
1 svitek skořice
zakysaná smetana k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Příprava 20 min. Vaření a pečení 30 min.

1. Broskve omyjte, přepulte a vyndejte z nich pecku, případně odkrojte nehezké nebo poškozené části. Jamku po pecce ještě lehce zvětšete. Mandle a pistácie semelte nebo rozmixujte, přidejte k nim cukr, skořici a pak i žloutek a rozmíchejte do nádivky. Tou potom naplňte až přeplňte poloviny
broskví.

2. Víno přelijte do rendlíku, přidejte svitek skořice a krátce povařte, poté skořici vyndejte. Broskve narovnejte do mělké žáruvzdorné mísy, zalijte vínem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte se zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj