×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem
90 minut , Střední náročnost , Francouzská , Zapékání ,

Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem

Co budu potřebovat

½ lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, nakrájená najemno
100 g slaniny, nakrájené Nyní v akci
na proužky
100 ml suchého bílého vína
6 salátových brambor (typ A), Nyní v akci
nakrájených na kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
125 ml 40% smetany Nyní v akci
200 g sýra Port Salut 50% Nyní v akci
bloček, nastrouhaný
čerstvý tymián na ozdobu
bílé pečivo k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí; trvá to 5–10 minut. Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut. Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně. Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut; sýr by měl bublat a brambory změknout. Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj