×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Brambory zapečené s třemi druhy sýru
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Zapékání ,

Brambory zapečené s třemi druhy sýru

Co budu potřebovat

4 středně velké brambory AQ Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje AQ Nyní v akci
sůl a pepř
25 g másla Nyní v akci
1 velká cibule
6 větších plátků slaniny AQ Nyní v akci
2 lžíce husté smetany AQ
200 g směsi sýrů hermelín, gruyère a čedar
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Bram­bory omyjte pod tekoucí vodou a ze všech stran je propíchejte vidličkou, dejte na pečicí plech, potřete polovi­nou oleje, osolte a opepřete a pečte hodinu a čtvrt. Slupka by měla být křupavá a brambory uvnitř měkké. Mezitím rozehřejte druhou polovinu oleje a polovinu másla v pánvi, přidejte cibuli a pomalu ji opékejte dozlatova 15–20 minut. Poté ji vyjměte z pánve, naopak do ní dejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Vyndejte z pánve a odložte. Upečené (a ještě teplé brambory) podélně rozkrojte, z každé půlky opatrně vydlabejte vnitřek, přendejte ho do mísy a důkladně promíchejte se zbývajícím změklým máslem a smeta­nou. Osolte a opepřete podle chuti. Pak ke směsi vmíchejte cibuli, slaninu a tři čtvrtiny směsi sýrů a polovinu petržel­ky. Směsí naplňte vydlabané bramboro­vé půlky, posypte zbylým sýrem a dejte na 10–15 minut zapéct. Podávejte ozdobené zbylou petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj