×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Saláty , Vánoce , Smažení ,

Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem

Co budu potřebovat

4 vepřové řízky po cca 150 g Nyní v akci
sůl
pepř
2 vejce
200 g hladké mouky
250 g strouhanky
sádlo
Na salát:
500–600 g brambor Nyní v akci
2–3 mrkve
3 vejce
4–6 sterilovaných okurek Nyní v akci
½–1 cibule
½ jablka Nyní v akci
100 g šunkového salámu Nyní v akci
1 sklenička majonézy
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička Dijonské hořčice
sůl
pepř
citronová šťáva

Jak na to?

1) Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2) Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.

3) Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.

4) Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.

5) Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.

6) Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.

Podávejte se salátem.

Tip do kuchyně

 

Stejně tak můžete k salátu podávat i kuřecí nebo telecí řízek. Výjimkou u štědrovečerní večeře by neměl být ani kapr v trojobalu. Řízky doporučujeme před podáváním pokapat citronovou šťávou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj