×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborový salát a řízek z kapra
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Saláty , Vánoce , Smažení ,

Bramborový salát a řízek z kapra

Co budu potřebovat

10–12 plátku toustového chleba
2 hrsti nasekaných bylinek – petrželky akopru
2 kapří filety
hladká mouka na obalování
2 vejce, našlehaná
slunečnicový olej na smažení
Na salát
1,25 kg menších brambor Nyní v akci
1 svazek jarní cibulky
2 malé šalotky
4 výhonky řapíkatého celeru
4 vejce, uvařená natvrdo
6 sterilovaných

Jak na to?

Bramborový salát a kapr je vánoční klasika. Zkuste ale náš trochu jiný salát s trochu jinak obaleným kaprem. Jistě si pochutnáte.

Nejprve připravte salát.
1) Brambory vařte zhruba 20 minut ve slupce doměkka.
2) Nechte zcela vychladnout, oloupejte je a přepulte, případně nakrájejte na čtvrtky.
3) Dejte do mísy, osolte, přidejte jarní cibulky nakrájené (i s natí) na kolečka, šalotky na kolečka i celer na kolečka.
4) Přidejte vařená vajíčka nakrájená na čtvrtky a okurky na plátky.
5) Pak vše přelijte zálivkou smíchanou z oleje, hořčice, jogurtu a majonézy.
6) Promíchejte, dochuťte solí, případně i pepřem a dejte stranou do chladu.

A jdeme na kapra:
7) Plátky toustového chleba nastrouhejte do mísy a smíchejte s bylinkami.
8) Kapří filety omyjte, pořádně osušte a nakrájejte na jednotlivé porce, osolte je a obalte v trojobalu: nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec v bylinkové strouhance.
9) Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě slunečnicového oleje dozlatova.
Podávejte společně se salátem.

Tip do kuchyně

 

Kapří filety můžete taktéž zaměnit například za tresku či jinou rybu, kterou máte nejraději.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj