×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Braborový nákyp se šalvějí
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Orientální , Bezmasé , Něco lehkého , Zapékání ,

Braborový nákyp se šalvějí

Co budu potřebovat

900 g sladkých brambor Nyní v akci
450 g brambor Nyní v akci
120 g másla Nyní v akci
2 1/2 lžíce šalvěje
200–300 ml mléka Nyní v akci
sůl
pepř
strouhanka ze střídy 3 toustových chlebů

Jak na to?

1) Kousky obou druhů brambor vložte do velkého hrnce, zalijte vodou tak, aby byly tak akorát ponořené, hodně osolte a přiveďte k varu.

2) Vařte asi 10 minut do poloměkka. Pak je sceďte a rozšťouchejte.

3) Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte 2 lžíce šalvěje a nechte spojit mírným opékáním zhruba minutu.

4) Pak šalvějové máslo i mléko vmíchejte k bramborám. Mléka použijte tolik, abyste získali kašovitou, ne řídkou směs. Směs osolte a opepřete.

5) Následně ji přendejte do zapékací mísy. Strouhanku smíchejte s extra máslem a zbylou šalvějí. Směs dle chuti osolte a opepřete a nasypte na brambory. Odklopené pečte 30 až 40 minut.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte například i netradiční recept na polentový nákyp s houbami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj