×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborový koláč s chorizem a sýrem
90 minut , Dezert , Nízká náročnost ,

Bramborový koláč s chorizem a sýrem

Co budu potřebovat

1,3 kg brambor, oloupaných, nakrájených na plátky Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
1 cibule, nakrájená na plátky
250 g choriza, nakrájeného na kostičky
1 konzerva Bonduelle Creatif Texas Nyní v akci
200 ml smetany ke šlehání
1 vejce
200 g sýru manchego, nastrouhaného Nyní v akci
NA SALÁT [Salát]
100 g quinoy
kousek fenyklu, nakrájeného najemno
2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky
12 cherry rajčátek, rozpůlených Nyní v akci
sůl a pepř

Jak na to?

Opečte v pánvi na oleji brambory do poloměkka a přendejte je do mísy. Ve stejné pánvi pak opečte cibuli, chorizo a přidejte mexickou směs. Zalijte vše smetanou přidejte vejce a vše vsypte do mísy s brambory. Předehřejte troubu na 180 °C. Přidejte sýr, jemně promíchejte a přesuňte do zapékací mísy. Pečte v troubě 45 minut. Zatím připravte salát. Quinou namočte do vlažné vody na 15 minut, poté sceďte a přidejte do hrnce s vodou v poměru 2:1 (voda/quinoa). Vařte za stálého míchání, dokud se voda nevyvaří. Pak nechte quinou vychladit, přidejte fenykl, cibulku, celer a cherry rajčátka. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.

Bonduelle-Créatif-TexasBonduelle Créatif Texas

Výtečný mix zlaté kukuřice a červených
fazolí do salátů, tortill nebo třeba
do vaječných omelet.

 

 

QuinoaQuinoa

Má jemně nasládlou chuť, je
bezlepková a ocení ji vegetariáni
i vegani pro její vysoký podíl
bílkovin.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj