×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborový koláč s růžičkovou kapustou
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Bramborový koláč s růžičkovou kapustou

Co budu potřebovat

1 lžíce kachního sádla
4 plátky slaniny AQ, pokrájené na nudličky Nyní v akci
1 cibule AQ
1–2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
15–20 růžičkových kapustiček, nakrájených
sůl s dvanácti bylinkami ABio, pepř
400 g brambor AQ, uvařených a rozšťouchaných Nyní v akci

Jak na to?

Vyzkoušejte přípravu poněkud netradičního bramborového koláče s kapustičkami, kachním sádlem a slaninou.

1) Kachní sádlo nechte rozpustit ve vetší pánvi s vyšším okrajem.

2) Až začne krásně vonět, přidejte slaninu, počkejte, až lehce zhnědne, a vsypte najemno nasekanou cibuli, česnek a za stálého míchání opékejte.

3) Po zhruba 3 až 5 minutách přidejte do pánve růžičkovou kapustu, promíchejte, osolte a opepřete a nechte ji 8–10 minut chytit barvu.

4) Nakonec přidejte do hrnce brambory, vše dobře promíchejte, podle chuti dosolte a dopepřete, a pak veškerou směs postupně přitlačte ke dnu pánve, aby ho celé zakryla a zároveň držela pohromadě. Nechte ji klidně trochu připéct.

5) Pak dejte pánev na chvíli do trouby pod gril, aby koláč chytil barvu i zvrchu. Podávejte nakrájené na trojúhelníčky.

Tip do kuchyně

 

Koláč můžete před zapečením ještě posypat sýrem, který vytvoří krásnou krustu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj